Stadsdeel Oost gaat de Weesperzijde opnieuw inrichten. De straat gaat op de schop voor een nieuwe gasleiding. We zijn een burger- en buurtinitiatief begonnen om de Weesperzijde & de dwarsstraten in één keer duurzaam en toekomstbestendig te maken. Het uitgangspunt van de nieuwe inrichting: de voetganger, het spelende kind, de fietser, de deelmobiliteit en ruimte om te laden en te lossen. En het liefst als gehele buurt direct een transitie naar een duurzame energievoorziening.

De Amsterdamse Weesperzijdebuurt is een van de best bereikbare buurten in Amsterdam – op loopafstand de trein, metro, bus en tram. En op de fiets ben je overal sneller dan met de auto. De helft van de bewoners heeft daarom al decennia lang geen auto. En vele autobezitters geven te kennen: we willen meedenken over oplossingen hoe we onze geliefde en historische straat weer de allure te geven die het ooit had.

De Weesperzijdebuurt is inmiddels door wethouder Sharon Dijksma aangewezen als ‘living lab’. Samen met de gemeente zoeken we naar innovatieve oplossingen om de buurt duurzaam en parkeervrij te maken. En de bewoners van de Gijsbrecht van Aemstelstraat zijn de koplopers om hun huizen ook energieneutraal te krijgen.